start
Netwerk?
Mijn netwerk
sponsoring

people networkMijn netwerk

 

In deze workshop ga je onderzoeken welke netwerk je hebt en hoe je deze kunt inzetten voor jouw bedrijf. Voor de goede orde, we hebben het hier over een sociaal netwerk.

Wat en waarom van een netwerk

Wat is het?

Toen jouw grootouders jong waren was hun wereld veel overzichtelijker dan nu. Zij leefden in een dorp of in een stadswijk en daar deden ze alles. Daar hadden ze hun vrienden waarmee ze ook naar school gingen. En met diezelfde vrienden of vriendinnen gingen ze ook naar de sportclub, naar de bioscoop, naar de winkel. Kortom, daar deden ze alles mee. De wereld was familie, vrienden en kennissen in de buurt. Jouw grootouders hadden een overzichtelijk netwerk.

Hoe anders is dat nu. Jullie leven speelt zich in verschillende werelden af. Je hebt je familie (of families), je hebt je woonwijk, je hebt je school, sportclub, contacten op internet. Jouw wereld is niet meer één wereld maar bestaat uit verschillende groepen mensen die je op verschillende momenten en bij verschillende gelegenheden ontmoet. Jij bevind je in meerdere sociale verbanden, die ook nog eens zeer tijdelijk van aard kunnen zijn.

Onder netwerk verstaan we dus de mensen met wie jij op de één of andere manier contact hebt.

 

Wat heb je er aan?

We gebruiken ons netwerk om contacten te leggen voor bepaalde doelen. Afhankelijk van dit doel zet jij jouw netwerk in. Het heeft dus zin om een goed netwerk te hebben. Het heeft dus ook zin om goed zicht te hebben op dit netwerk, om te weten wanneer en hoe je het kunt gebruiken.

 

ppc netwerkTeken je eigen netwerk. Gebruik daarvoor het volgende document.

--> Klik hier voor de netwerk tekening.

 

Sponsorbrief - bedrijven --> klik hier.

Sponsorbrief - particulieren --> klik hier.